Haber

Mersin’de 10 Bin Yıllık Ata Tohumu Karatavuk Buğdayı Hasadı Yapıldı

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Anadolu Mahallesi’nde 5 dönüm araziye ekilen ve 10 bin yıllık geçmişe sahip ata tohumu Karakılçık buğdayının ekimi gerçekleştirildi. Tamamen organik, hiçbir kimyasal madde içermeyen GDO’suz buğdayın un haline getirilerek Akdeniz kadınlarına verileceği belirtildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in merkez Akdeniz İlçesi Anadolu Mahallesi (Homurlu Köyü)’nde 5 dönüm arazide ekilen ata tohumu olarak bilinen ata tohumunun hasadına katıldı. Üretici kadınların da yer aldığı hasatta yaklaşık 3 ton buğday elde edildi. Söz konusu buğdayların una dönüştürülerek Akdeniz’de kadın kooperatiflerinde üretim yapan kadınlara maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla verileceği kaydedildi.

“Anadolu’nun gerçek buğdayı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Önder Gültak, “10 bin yıllık geçmişe sahip Anadolu’nun gerçek buğdayı. GDO’suz, katkısız, kimyasalsız buğdaydan bahsediyoruz. Burası bir yerdi. İşgal altında.İşgalden kurtardık.5 dönümden fazla arazide cet tohumumuzu ürettik ve bugün hasadını yapıyoruz.Buradan samanları kaymakamlık aracılığıyla bölgemizdeki hayvan yetiştiricilerine ve yoksullara dağıtacağız. Elde ettiğimiz buğdayı da una çevireceğiz ve bölgemizdeki iki kadın kooperatifimize kepekli ve kara un olduğu için vereceğiz.Çünkü onlar ekmek üretiyor.Unun maliyeti ekmekte en maliyetli ürün. “Unun maliyeti düşük olduğu için un maliyetlerini en aza indirmiş olacağız. Toplamda buradan 2,5-3 ton buğday beklentimiz var” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu